Politika privatnosti

Privredni subjekat koji stoji iza web stranice veritastestovi.com je društvo sa ograničenom odgovornošću  „BioTechnology and Genetics d.o.o.“ (u daljem tekstu: kompanija).  Usluge koje se prodaju na web stranici veritastestovi.com su neinvazivni prenatalni testovi za trudnice i testovi za djecu (u daljem tekstu usluga).

Ova politika opisuje kako, na koji način i koje podatke prikupljamo i obrađujemo na web sajtu veritastestovi.com.

Ova Politika privatnosti je u potpunosti usklađena sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka Bosne i Hercegovine (“Sl. glasnik BiH”, br. 49/2006, 76/2011 i 89/2011 – ispr.) i Opštom regulativom zaštite podataka Evropske Unije (General Data Protection Regulation EU 2016/679).

Sadržaj politike privatnosti

  • Koje podatke prikupljamo?
  • Kako prikupljamo podatke?
  • Kako koristimo i obrađujemo podatke?
  • Kako i gdje skladištimo vaše podatke?
  • Koja su vaša prava u okviru zaštite podataka?
  • Koje internet kolačiće prikupljamo?
  • Kako koristimo internet kolačiće?
  • Kako upravljamo internet kolačićima?
  • Izmjene ove politike privatnosti
  • Kako da nas kontaktirate

 

Koji podatke prikupljamo?

Internet stranica veritastestovi.com prikuplja sljedeće podatke:

– Lične podatke:

– Ime i prezime

– Email adresu

– Broj telefona

– Adresu stanovanja

– Nedjelju trudnoće

– Statičku IP adresu (u zavisnosti od posjetioca)

– Podatke koje generišu posjetioci

– Odgovori na pitanja u anketama, upitnicima i drugim formama

– Geografski podaci

– Podaci o lokaciji

– Mrežne i druge tehničke podatke (kroz serverske logove)

– Dinamičku IP adresu

– Vrstu pretraživača

– Vrstu operativnog sistema

– Vrijeme i datum posjete internet stranici

KAKO PRIKUPLJAMO PODATKE?

Uobičajeno korištenje internet stranice

Vi kao posjetioci web stranice veritastestovi.com možete pretraživati web stranicu bez da nam saopštite svoje lične podatke. Prilikom vaše posjete mi prikupljamo kroz serverske logove (podrazumijevani proces rada internet servera) koji sadrže IP adresu (koja u zavisnosti od posjetioca i usluge internet provajdera, može biti statička ili dinamička), vrstu pretraživača (poput Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge, Opera, Safari), vrstu operativnog sistema (poput Windows OS, Mac OS, Linux OS), vrijeme (trajanje) i datum posjete internet stranici veritastestovi.com.

Prikupljanje ličnih podataka

Sve prikupljeni podaci, posebno lični, su prikupljeni na osnovu prethodne saglasnosti i na dobrovoljnoj bazi. Načini na koje prikupljamo lične podatke:

– Prilikom prijave za uslugu prenatalnog testiranja  prikupljamo ime i prezime posjetioca , email adresu, broj telefona, adresu stanovanja i nedjelju trudnoće

– Prilikom popunjavanja kontakt forme  prikupljamo ime i prezime, email i kontakt telefon;

– Ako posjetilac ima statičku IP adresu istu prikupljamo putem serverskog log-a.

Prikupljanje podataka koje generišu korisnici

Svi podaci koje generišu korisnici poput pisanih komentara, odgovora u različitim formama na internet stranici veritastestovi.com, predstavljaju izraz volje, mišljenja i znanja koje posjeduje posjetilac, a koje prikupljamo u cilju dobijanja informacija o usluzi koju pružamo.

Prikupljanje podataka putem trećih strana (drugih obrađivača)

Sa ciljem unapređenja internet stranice i postizanja boljeg korisničkog iskustva, internet stranica veritastestovi.com koristi sljedeće aplikacije i softvere:

– Google alati (Google Analytics, Google Ads)

– Facebook Business (Facebook Pixel),

 

koji prikupljaju sljedeće podatke:

– Geografsku lokaciju

– Datum i vrijeme posjete

– Internet kolačiće

– Vrstu pretraživača

– Vrstu operativnog sistema

– Podatke o korištenju Google servisa

– Podatke prethodno dostupne putem Facebook i Instagram društvenih mreža

– Datum i vrijeme posjete

– Vrstu pretraživača

– Vrstu operativnog Sistema

KAKO KORISTIMO I OBRAĐUJEMO PODATKE

Uobičajeno korištenje internet stranice

Podaci prikupljeni direktno ili putem trećih strana tokom opšteg korištenja internet stranice koriste se za analizu trendova i korištenja web stranice veritastestovi.com, kao i za unapređenje korisnosti web stranice, te njene dalje promocije sa ciljem ostvarivanja boljih prodajnih  rezultata boljeg doživljaja posjetioca. Ovi podaci nemaju nikakve veze sa ličnim podacima.

Lični podaci

Kompanija sve lične podatke koji su prikupljeni u skladu sa ovom politikom putem internet stranice projekta veritastestovi.com koristimo i obrađujemo isključivo radi:

– Slanja potvrde prijave za uslugu (prenatalni test)

– Slanje rezultata testa na email ili kućnu adresu

– Stupanja u kontakt radi promocije drugih projektnih aktivnosti

– Stupanja u kontakt radi promocije drugih projekata i aktivnosti firme

Kako prenosimo i skladištimo podatke?

Bezbjedan i enkriptovan transfer

Internet stranica veritastestovi.com koristi za prenos i transfer podataka isključivo HTTPS (HTTP Secured) protokol, sa instaliranim SSL / TLS certifikatom koji enkriptuje sve podatke u toku transfera. Takođe, svi podaci koji se skladište unutar baze podataka su enkriptovani prije samog čuvanja.

Skladištenje podataka

Internet stranica veritastestovi.com koristi usluge web hosting provajdera “ContraTeam”. U okviru date usluge koristi se dijeljeni web server na kom se nalazi i baza podataka internet stranice veritastestovi.com. Lokacija web servera je: Beograd, Republika Srbija. Internet stranica veritastestovi.com će podatke čuvati dok klijent ne završi uslugu a najviše 10 godina.  Nakon tog vremenskog perioda svi podaci će biti obrisani.

INTERNET KOLAČIĆI

Šta su to internet kolačići?

Internet kolačići (eng. cookies) su tekstualni fajlovi koji su skladišteni na vašem računaru da sakupljaju standardne Internet log-ove i podatke o korisnikovom ponašanju.

Kako ih mi koristimo?

Kada posjetilac posjeti internet stranicu veritastestovi.com  mi možemo automatski da koristimo prikupljene podatke u kolačićima sa elektronskog uređaja posjetioca sa ciljem što boljeg i prilagođenijeg prikaza naše internet stranice.

Koje sve internet kolačiće koristimo?

– Funkcionalne (internet kolačići koji služe da prepoznamo posjetioce i pružimo veće korisničko iskustvo istima, ali nikako da identifikujemo posjetioce)

– Marketinške (internet kolačići koji služe radi unapređenja promocije i plasiranja personalizovanih reklama na internet stranici)

Kako možete upravljati internet kolačićima?

Da zabranite prihvatanje internet kolačića, potrebno je da unutar vašeg internet pretraživača podesite da isti ne prihvata internet kolačiće od ove internet stranice ili od svih.

Prava na zaštitu podataka

Internet stranica veritastestovi.com obezbjeđuje u cilju zaštite i privatnosti podataka svim posjetiocima bez izuzetka sledeća prava:

– Pravo na pristup: Posjetioci imaju pravo na kopiju informacije o njihovim ličnim podacima, bez ikakve naknade.

– Pravo na ispravljanje: Posjetioci imaju pravo da izmjene odnosno isprave bilo koji lični podatak za koji smatraju da nije tačan.

– Pravo na brisanje: Posjetioci imaju pravo na brisanje ličnih podataka, pod određenim uslovima.

– Pravo na zabranu obrade: Posjetioci imaju pravo da zabrane obradu ličnih podataka ili da obrišu dio obrade koji se odnosi ili koji uključuje njihove lične podatke.

– Pravo na prenos podataka: Posjetioci imaju pravo na prenos prikupljenih podataka ka drugim sajtovima, firmama i organizacijama ili prenos direktno posjetiocu, pod određenim uslovima.

Sva gore navedena prava posjetioci mogu ostvariti slanjem zahtjeva na info@btgmed.com, na koji kao internet stranica veritastestovi.com ćemo odgovoriti najkasnije u roku do mjesec dana.

POLITIKE PRIVATNOSTI DRUGIH POVEZANIH INTERNET STRANICA

Internet stranica veritastestovi.com može da sadrži veze ka drugim internet stranicama. Ova Politika privatnosti isključivo važi za veritastestovi.com stranicu, s toga ukoliko budete preusmjereni na neku drugu internet stranicu, trebali biste pročitati politike privatnosti na toj drugoj internet stranici.

Promjene u Politici privatnosti

Internet stranica veritastestovi.com  zadržava pravo izmjene Politike privatnosti, s toga prilikom izmjene Politike privatnosti ažuriraćemo ovu stranicu.

Ova politika privatnosti poslednji put je ažurirana 29.07.2021. godine.

Kako da nas kontaktirate?

Ukoliko imate bilo kakvo pitanje u vezi bezbjednosti i zaštite podataka ili same Politike privatnosti možete nas kontaktirati putem sledećih kontakata, a mi ćemo nastojati da odgovorimo u najkraćem mogućem periodu.

Email: info@btgmed.com 

Telefon: +38751213640